De satsar på nytt robotlager

Nya Peugeot Boxer Electric. Foto: Element Logic Nya Peugeot Boxer Electric. Foto: Element Logic

Genom att investera i nytt robotlager så kan den svenska e-handelsaktören fortsätta att växa utan att behöva flytta ill nya lokaler.

E-handelsbolaget Hatstore, som säljer hattar, mössor, kepsar och masker, investerar nu i en helautomatisk lagerlösning för att kunna fortsätta att växa utan att behöva flytta till större lokaler.

Hatstore i Kalmar flyttade i början av året till nya lagerlokaler som är fyra gånger så stora som de gamla lokalerna. Verksamheten har fortsatt at växa kraftigt i år och nu har man valt att investera 20 miljoner kronor i den helautomatiska lagerlösningen Auto Store från leverantören Element Logic.

AutoStore är en nödvändig och smart lösning för att fortsätta nå våra fortsatta tillväxtmål utan att byta lokal vartannat år. Våra tillväxtmål ställer krav på att erbjuda kunderna större sortiment och där ger AutoStore oss möjligheten att lagra fyra gånger mer produkter på samma yta, säger Hatstores vd Filip Klasson.

Auto Store är en robotlösning som bygger på att alla produkter i lagret förvaras i backar som staplas på varandra. Robotarna rör sig över backarna och flyttar backarna till portar där produkterna plockas ut. Leveransen från Element Logic består av 18 robotar och 12 000 backar.

– Även om robotlagret innebär en stor effektivisering av processer i verksamheten, så kommer satsningen ske utan att Hatstore säger upp någon personal, säger Filip Klasson.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2020-09-15 10:59 Uppdaterad tisdag, 15 september 2020 10:59

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!