De öppnar nya flygfraktlinjer

 Foto: DB Schenker Foto: DB Schenker

Den kraftiga minskningen av passagerarflygtrafiken sedan pandemin har inneburit att även en massa flyggodskapacitet försvunnit. Därför har en av Europas största aktörer i dagarna öppnat två nya flyggodslinjer över Atlanten.

Det är DB Schenker som nu utökar sitt globala flygnätverk som en följd av coronapandemin. Den 21 januari startade man den första av två flyggodslinjer som omfattar tre kontinenter, Amerika, Europa och Asien, med Münchens flygplats som bas. De nya rutterna är en reaktion på den nuvarande bristen på godskapacitet på passagerarflyg.

DB Schenker kommer att genomföra 43 flygningar varje vecka med en godsmängd motsvarande 135 större passagerarflygplan.

– Eftersom flygresor med passagerare fortfarande är långt ifrån återhämtning har vi beslutat att skapa nya och pålitliga fraktalternativ för våra kunder, säger Thorsten Meincke, styrelseledamot för Air & Ocean på DB Schenker.

Den första nya rutten går från Chicago i USA via München i Tyskland till Tokyo i Japan och Seoul i Sydkorea innan den flyger tillbaka till Tyskland och därifrån åter till USA. Rutten opereras av National Airlines och erbjuder en transportkapacitet på 400 ton per vecka.

Den andra rutten som lanseras i slutet av februari, trafikerar München, Chennai i Indien och Chicago med en sammanlagd veckokapacitet på 300 ton.

Båda rutterna trafikeras med Boeing 747 och Boeing 777 fraktflygplan.

Publicerad 2021-01-25 10:22

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts