De lade rekordordern på reachstackers från Konecranes

En av de 39 reachstackers från Konecranes, av modellen SMV 2216 TC3, som tyska försvarsmakten köpt. Samtliga maskiner är lackade i militärgrönt. Foto: Bw Fuhrparkservice En av de 39 reachstackers från Konecranes, av modellen SMV 2216 TC3, som tyska försvarsmakten köpt. Samtliga maskiner är lackade i militärgrönt. Foto: Bw Fuhrparkservice

I februari slutför Konecranes leveranserna av det som är den största enskilda truckordern hittills i företagets historia. Köparen finns i Tyskland.

Det var Bundeswehr – Tysklands försvarsmakt – som i mars förra året lade en beställning på 39 reachstackers hos Konecranes. En beställning som även innehöll ett antal önskemål om anpassningar av truckarna:

Beställaren – närmare bestämt Bundeswehrs eget bolag Bw Fuhrparkservice som sköter förvaltningen av fordonsflottorna – ville ha en kompakt, smidig och kraftfull allroundtruck för containerhantering i tuffa miljöer. Truckarnma skulle klara att stapla tre 22-tonscontainrar på höjden i främsta raden samt tre våningar med 6- respektive 16-tonscontainrar på andra och tredje raden.

Bundeswehrs reachstackers är också specialutrustade med bland annat draganordning för att kunna dra loss andra reachstackers eller andra truckar som kört fast, automatisk däcktrycksreglering samt en rad säkerhetsutrustnmingsdetaljer in- och utvändigt på truckarna.

Leveransen av de 39 reachstackers till Bundeswehr har pågått sedan i september i en takt av två truckar varje vecka. Truckarna ska användas på Bundeswehrs anläggningar runt om i Tyskland för lastning av containrar vid förflyttning av materiel och förnödenheter vid internationella operationer och i den egna verksamheten.

De 39 reachstackers till Bundeswehr har beteckningen SMV 2216 TC3 och är en nyutvecklad modell baserad på den större SMV 2518 TC3. Längden är 7,3 m , bredden 3,44 m och hjulbasen 5,5 m.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-01-13 08:57

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!