De köper sina första tunga gasfordon

En av Widrikssons nya Scania P280 som drivs på komprimerad biogas. Foto: Widrikssons Åkeri En av Widrikssons nya Scania P280 som drivs på komprimerad biogas. Foto: Widrikssons Åkeri

Det Stockholmsbaserade åkeriet köpte sitt första biogasdrivna fordon 2006. Nu har man köpt 10 nya lastbilar som ska köras på biogas.

Widrikssons Åkeri med säte i Västberga i södra Stockholm har lång erfarenhet av att köra med biogasdrivna fordon. 2005 köpte de sin första biogasbil och har sedan dess investerat i flertalet lätta biogasdrivna lastbilar. 2014 byggde åkeriet en egen tankstation för biogas och nu investerar man i sina första tunga biogasdrivna lastbilar.

De totalt tio nya biogasdrivna lastbilarna är Scania P280 samt Iveco Eurocargo. Den första lastbilen har nyligen levererats och resterande nio fordon kommer att levereras under hösten samt nästa år. Leveranserna har blivit försenade på grund av den pågående pandemin.

Widrikssons Åkeri har ett mål om att deras verksamhet ska vara klimatpositiv – det vill säga inte göra några nettoutsläpp av koldioxid – till år 2030. Widrikssons har cirka 120 fordon och 200 anställda.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2020-09-16 09:15 Uppdaterad tisdag, 15 september 2020 22:37

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts