DB Schenker byter ut sina handterminaler

DB Schenkers chaufförer ska utrustas med nya handterminaler av märket Zebra. Operativsystemet är Android, samma som i telefonerna. (Bild: Zetes) DB Schenkers chaufförer ska utrustas med nya handterminaler av märket Zebra. Operativsystemet är Android, samma som i telefonerna. (Bild: Zetes)

DB Schenker byter nu ut alla sina handterminaler mot ett Android-baserat system. Det är belgiska Zetes med terminaler från Zebra som tagit hem storordern.

Denna övergång är viktig på grund av att Microsoft nu avslutar sitt stöd för operativsystemet Windows Mobile, skriver Zetes i ett pressmeddelande. Zebra-terminalerna använder Android som operativsystem. Systemet är känt från mobiltelefonvärlden. Ulf Larsson, Service Manager Mobility på DB Schenker kommenterar:

– För att kunna följa DB Schenkers globala it-strategi har vi valt Zetes som europeisk partner till att leverera handterminaler tillsammans med sina tjänster.

Han framhåller Zetes globala räckvidd och företagets produktportfölj och expertis som viktiga styrkor när DB Schenker valde att samarbeta med företaget.

Belgiska Zetes Group arbetar med system som bygger på så kallade auto-id-lösningar. Zetes fick för två år sedan fotfäste i Sverige genom att köpa det Malmöbaserade företaget Datafångst. Zetes har huvudkontor i Bryssel och över 1 200 anställda i 22 länder. År 2017 blev Zetes ett dotterbolag till Panasonic Corporation.

Publicerad 2019-11-07 11:59

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

17 feb
European Shipping Week
Bryssel, Belgien
05 mar
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna