Dåligt golv i terminalen kan kosta 75 miljoner

(Bild: Göteborgs hamn) Bärigheten hos golvet höll inte för de tunga lasterna i skogsterminalen. (Bild: Göteborgs hamn) Bärigheten hos golvet höll inte för de tunga lasterna i skogsterminalen.

Transportörsföretaget NTEX stämmer Hemfosa Fastigheter på 75 miljoner. Orsaken till tvisten är att NTEX har fått stänga en stor skogsterminal vid Göteborgs hamn och lägga ner ett dotterbolag sedan det visat sig att golvet i terminalen inte höll för de tunga lasterna.

Skogsterminalen på 20 000 kvm byggdes 2012 av NCC. Hemfosa Fastigheter äger idag anläggningen. NTEX Logistics drev verksamhet i terminalen fram till början av det här året, men har lagt ner. Läs mer om bakgrunden här.

Nu kräver NTEX 75 miljoner från fastighetsägaren Hemfosa Fastigheter enligt ett pressmeddelande. NTEX Logistics tvingades avveckla sin verksamhet på grund av den dåliga bärigheten hos golvet, med stora oplanerade kostnader som följd.

– Nu har vi lagt ner och stängt verksamheten, men sitter ändå fast med långtgående avtal för maskiner och annan utrustning, säger Thomas Ström, vd och ägare till NTEX. Enligt NTEX har Hemfosa nu börjat bryta upp golvet i terminalen och startat den renovering som NTEX tidgare krävt.

Fastighetschef Annika Ekström på Hemfosa säger att företaget avvaktar med kommentarer:
– Vi har inte sett stämningen och känner inte igen beloppet, säger hon.

Mats Udikas

Mats Udikas E-mail:
Publicerad 2015-10-28 10:52 Uppdaterad lördag, 27 januari 2018 11:38

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!