Coronapandemin stoppar Elmia Lastbil

 Elmia Lastbil för några år sedan: introduktion av en ny lastbilsmodell.  (Bild: Christer Andersson) Elmia Lastbil för några år sedan: introduktion av en ny lastbilsmodell. (Bild: Christer Andersson)

Den svenska åkeribranschens stora manifestation Elmia Lastbil i Jönköping flyttas till 2021. Årets mässa ställs in precis som så många andra stora mässor på grund av coronapandemin.

Mässan Lastbil är den svenska åkeribranschens största evenemang med bortemot 40 000 deltagare. Åkerierna är till stor del familjeföretag och Elmia Lastbil är en kombination av branschmässa och en familjefest som äger rum både inne i mässhallarna i Jönköping och på de omgivande ängarna på mässområdet.

– Elmia Lastbil är mycket viktig för industrin och åkerinäringen. I och med att vi nu flyttar fram mässan till 2021 befäster vi återigen mässans position som mötesplatsen där kombinationen av tunga branschfrågor lyfts tillsammans med viktigt erfarenhetsutbyte, säger vd Rickard Gegö på Sveriges Åkeriföretag.

Enligt de ursprungliga planerna skulle årets Elmia Lastbil arrangeras 19-22 augusti. Det nya datumet för mässan är ännu inte beslutat, men arrangörarna lovar att återkomma med ett exakt datum snarast möjligt.

Bakom mässan står förutom Åkeriförbundet, också Elmia-mässan och tidskriftsförlaget Albinsson & Sjöberg.

Publicerad 2020-03-25 17:30

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!