CMA CGM köper finska Containerships

Containerships kommer att ta fyra naturgasdrivna containerfartyg i drift fram till i början på nästa år. De ingår i affären med CMA CGM. (Bild: Containerships) Containerships kommer att ta fyra naturgasdrivna containerfartyg i drift fram till i början på nästa år. De ingår i affären med CMA CGM. (Bild: Containerships)

Världens tredje största containerrederi CMA CGM tar över finska Containerships. Containerships har en stark position när det gäller matartrafik i Östersjön och Nordsjön.

Containerships har tecknat ett avtal om att överlåta hela rederiverksamheten inklusive ägarandelar i hamnar och terminaler till CMA CGM. Enligt pressmeddelandet från Containerships kommer rederiet att bli en del av CMA CGM:s europeiska regionala nätverk.

Affären ska nu godkännas av konkurrensmyndigheterna och det kommer att dröja mellan tre och sex månader innan några förändringar av rederiernas nätverk kommer att ske.

Containerships satsning på naturgasdrivna fartyg fortsätter enligt planerna. Fyra nya naturgasdrivna fartyg, byggda av det kinesiska varvet Wenchong Shipyard sätts i trafik fram till i början på 2019. Containerships anlöper inte någon svensk hamn, däremot grannländerna Norge, Danmark, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland och Finland. CMA CGM anlöper i Göteborg och Helsingborg med matartrafik. Rederiet har också ett nätverk med kombitrafik på järnväg i Sverige.

Publicerad 2018-06-28 09:34:05

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

19 feb
Logimat
Stuttgart
05 mar
05 mar
Transport Week
Gdynia, Polen
21 mar
Transport
Herning, Danmark.
02 apr