Castellum bygger på spekulation nära hamnen

(Bild: Castellum) Castellum beställer en logistikanläggning på 26 000 kvm i Hisingen Logistikpark av Logistic Contractor. (Bild: Castellum) Castellum beställer en logistikanläggning på 26 000 kvm i Hisingen Logistikpark av Logistic Contractor.

Logistic Contractor har tecknat avtal med Castellum om att uppföra en logistikanläggning på Hisingen i Göteborg. Den totala ytan är 26 000 kvm, varav 3 700 kvm i ett entresolplan längs hela långsidan. Projektet utgör en första etapp av Hisingen Logistikpark, som Castellum kommer att skapa i anslutning till Göteborgs hamn. Någon hyresgäst är ännu inte klar.

Anläggningen byggs för att klara certifiering enligt Miljöbyggnad Silver. Dessutom förbereds taket för en framtida montering av solceller.

– Vi tycker att det är mycket intressant att få vara en del av den storsatsning som Castellum nu gör i Göteborgs hamn, säger Patrik Lööv, affärsutvecklare på Logistic Contractor. Logistikläget är ett av Sveriges allra bästa och vi ska bygga en anläggning som väl svarar mot de höga krav beställaren har,

Arbetet påbörjas omedelbart med planerad överlämning till kunden i februari 2018. Anläggningen byggs på spekulation och blir alltså inte verksamhetsanpassad eftersom ingen hyresgäst är klar ännu.

– Men det är troligt att det blir någon hamnrelaterad verksamhet eller något med fokus mot fordonsindustrin eftersom Volvo finns i närheten, säger Patrik Lööv.

Logistic Contractor ingår i Wästbyggkoncernen och är specialiserat på att bygga kundanpassade logistikanläggningar i Norden utformade för hantering av stora mängder gods.

Logistic Contractor är verksamt över hela Sverige och har dessutom dotterbolag i Norge och Danmark. Castellum är den största privata ägaren och förvaltaren av kommersiella fastigheter i Storgöteborg. Bolagets bestånd finns bland annat i centrala Göteborg och på Lindholmen samt i nära anslutning till de stora genomfartslederna.

Publicerad 2017-03-15 22:36

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!