Carsten Duus ny vd på Jungheinrich

(Bild: Privat) Carsten Duus, blir ny vd på Jungheinrich i mars. (Bild: Privat) Carsten Duus, blir ny vd på Jungheinrich i mars.

Carsten Birk Duus tar över ledningen för Jungheinrich i Sverige i mars. Han är idag vd på Demags danska försäljningsbolag och har också en bakgrund från Tetra Pak.

Jungheinrich Svenska rekryterar sin nya vd från Danmark. Carsten Birk Duus har haft rollen som vd för Demag Cranes och Components danska säljbolag i snart sex år. Carsten Duus har också varit anställd på Tetra Paks huvudkontor med placering i Lund och Köpenhamn:
– Jag känner den svenska företagskulturen ganska väl. Den skiljer sig en del från den danska, konstaterar han.
Carsten Birk Duus fortsätter att bo kvar i Köpenhamn med familjen och kommer att pendla till Jungheinrichs kontor i Malmö.
Vad lockade med vd-jobbet på svenska Jungheinrich?
– De anställda kan sitt jobb och vet vad de ska göra och kan fortsätta jobba på som tidigare.
Så då behöver inte du göra så mycket?
– Nja så skulle jag inte vilja säga. Jungheinrich behöver en skarpare profil på marknaden och bli synligare. Vi ska också öka våra marknadsandelar.
– Företaget har omkring 140 anställda. På serviceavdelningen är det väldigt stabilt. Däremot har det varit alltför turbulent på försäljningsavdelningen, där behövs en större stadga. En av mina första uppgifter blir att rekrytera en ny försäljningschef, säger han.
Carsten Birk Duus efterträder Folke Rieckmann som har lämnat företaget efter närmare 17 år.

Mats Udikas

Publicerad 2015-01-16 17:29

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov