Canal Digital byter kanal – till Electra

Canal Digital flyttar boxen från en småländsk hylla till en annan. (Bild: Canal Digital) Canal Digital flyttar boxen från en småländsk hylla till en annan. (Bild: Canal Digital)

Telenorägda tv-programsdistributören Canal Digital byter tredjepartslogistiker inför julen som kommer – från Postnords Strålfors till Kalmarföretaget Electra.

Digitalboxar och programkort hör till de fysiska produkter som Canal Digital behöver få ut i stora antal för att de 3 miljoner kunderna i Norden ska kunna se sina kanaler. Till logistiken hör också att hålla reda på vem som har fått vilket produktexemplar. Den första december tar Electra över 3PL-uppdraget, som hittills legat på Postnordägda Strålfors i Ljungby.

Överenskommelsen är treårig, och omfattar distributionen till såväl Sverige som Norge, Danmark och Finland.

– Avtalet är strategiskt och betydelsefullt för Electra och följer företagets ambition att agera på den nordiska marknaden, säger Electras vd Anneli Sjöstedt i ett pressmeddelande.

Till Electras logistikkunder hör även Comhemägda tv-operatören Boxer, som dessutom får installatörsinsatser åt kunderna förmedlade av Electra via en webbtjänst kallad installatörsportalen. 

Electra är noterat på Stockholmsbörsens small cap-lista, med 1,7 miljarder kronor i omsättning, men huvuddelen av den ligger på egen handel. Affärsområdet logistik och IT omsatte förra året 530 miljoner kronor, med 25 anställda av Electras totalt 122.

Publicerad 2018-03-26 11:28:05

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

17 sep
ITS World Congress
Köpenhamn, Danmark
18 sep
Innotrans
Berlin, Tyskland
19 sep
Cemat Russia
Crocus Expo, Moskva, Ryssland.
09 okt
Post-Expo 2018
Hamburg Messe, Hamburg
17 okt
BVL International Supply Chain Conference
Intercontinental och Pullman Berlin Schweizerhof, Berlin, Tyskland.