Byggstart för Postnords stora Örebroterminal

Fastighetsbolaget Bockasjö har inlett bygget av Postnords stora paket- och styckegodsterminal i Örebro på 26500 kvm. Bockasjö har dessutom nyligen vunnit upphandlingen av en ny distributionsanläggning i Västerås på 5000 kvm.

Den nya stora paket- och styckegodsanläggningen på Pilängen i Örebro blir klar i slutet på 2017 och kommer att vara i full drift i februari 2018. En ny stor automatisk paketsorteringsanläggning kommer att installeras i de nya lokalerna. I terminalen kommer också att finnas en crossdockningsanläggning för omlastning av styckegods.

Första spadtaget för den nya anläggningen togs tidigare i augusti. Enligt ett pressmeddelande från Bockasjö är bakgrunden till satsningen att den starka tillväxten inom näthandel ställer nya krav på hanteringen av gods och paket.

Bockasjö bygger den nya anläggningen. Postnord hyr på ett långsiktigt hyresavtal.

Samtidigt med byggstarten i Örebro kommer beskedet att Bockasjö också fått en beställning på en ny terminal på 5000 kvm till Postnord. Även den anläggningen behövs för att möta den snabbväxande näthandelns hantering av gods och paket. Det nya distributionsnavet i Västerås kommer att ersätta fem befintliga lokaler och ska stå klar vid årsskiftet 2017-18.

Båda anläggningarna kommer att övertas av fastighetsbolaget Logistikfastigheter i Sverige AB som ägs gemensamt av Bockasjö och tjänstepensionsföretaget Alecta. Logistikfastigheter blir då hyresvärd för Postnord.

Publicerad 2016-08-17 10:45

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts