Booforge öppnar gaffellager i Karlskoga

Booforge har nu fått mindre standardgafflar i sitt sortiment och har flyttat in i ett nytt lager i Karlskoga. (Bild: Booforge Steel) Booforge har nu fått mindre standardgafflar i sitt sortiment och har flyttat in i ett nytt lager i Karlskoga. (Bild: Booforge Steel)

Truckgaffelföretaget Booforge Steel har flyttat in i ett 1600 kvm stort lager i Karlskoga. Det rymmer 4000 gafflar med kapacitet för 1 ton och uppåt. Booforge Steel köptes av Cascade för ett drygt halvår sen.

Booforge Steel som mest känt för sin tillverkning av riktigt stora gafflar med kapacitet klara lyft på uppemot 100 ton har nu tagit in mindre standardgafflar i sitt sortiment. I mitten på 2019 blev Cascade Corporation ägare till Booforge med produktion på Bofors gamla industriområde i Karlskoga.

– Vi har velat bli ett nav för den skandinaviska marknaden på det här området. Det innebär att vi kan ge vår kunder bättre service och vi tycker att det är naturligt med ett lager, säger Booforge Steels vd Anders Johansson.

Booforge har flyttat in lagret i en tidigare industrilokal på Bofors gamla industriområde i Karlskoga och inrett det med pallställ för lagring truckgafflar.

Produktprogrammet är inriktat på eftermarknaden. Det omfattar både standardiserade FEM-gafflar och blanka gafflar som anpassas med fästen för exempelvis gaffelspridningsaggregat . Gafflarna kommer från olika tillverkningsorter utanför landet. De stora gafflarna tillverkas i en verkstad några hundra meter bort, som tidigare.

Standardgafflarna är i klass 2A till 4A, alltså för 1 ton och uppåt. Cascadekoncernen har liknande lager i Tyskland, Italien och Storbritannien. Koncernen har sedan tidigare ett dotterbolag i landet, Cascade Sverige AB som främst är inriktat på olika typer av truckaggregat, som exempelvis klämaggregat.

– Vi har en väldigt fin relation och hjälps ofta åt i olika sammanhang men är två olika företag, säger Anders Johansson.

Cascade Corporation med huvudkontor i Portland, USA, har i stort sett sedan starten på 1940-talet varit en tillverkare av hydrauliska aggregat för truckar, exempelvis klämaggregat. Senare köpte företaget en rad tillverkare av truckgafflar runt om i världen. Toyota Industry Corporation, TICO, äger Cascade sedan sex, sju år tillbaka.

Mats Udikas

Publicerad 2020-02-19 13:42

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!