Bockasjö och Kilenkrysset i gemensam Rosersbergssatsning

Kilenkrysset och Bockasjö kommer att bygga en logistikfastighet intill kombiterminalen i Rosersberg, som är ett riktigt landmärke. (Bild: Google Maps) Kilenkrysset och Bockasjö kommer att bygga en logistikfastighet intill kombiterminalen i Rosersberg, som är ett riktigt landmärke. (Bild: Google Maps)

Bockasjö och Kilenkrysset har bildat ett gemensamt bolag som kommer att uppföra en logistikfastighet i Rosersberg, där Kilenkrysset äger mark.

Samriskbolaget ägs till lika delar av Bockasjö och Kilenkrysset. Fastigheten kommer att uppföras i Rosersberg invid den existerande kombiterminalen och får en uthyrningsbar yta om 18 000 kvadratmeter.  

Fastigheten ska stå inflyttningsklar hösten 2020 och får 14 portar, en per 1 000 kvadratmeter golvyta. Invändig höjd är 11,7 m. Fastigheten passar således för många olika behov, men ingen hyresgäst är klar ännu, meddelar Bockasjös vd Joakim Hedin.

Kilenkrysset, som har säte i Strängnäs, äger sju miljoner kvadratmeter på orter i Mälardalen och Staffanstorp och har fastigheter i Stockholmsområdet, Mälardalen och Skåne. Boråsbaserade Bockasjö är en fastighetsutvecklare inom logistikområdet med ett flertal logistikfastigheter belägna i Göteborg och Västra Sverige.

Publicerad 2019-09-18 18:01

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

17 feb
European Shipping Week
Bryssel, Belgien
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna
01 apr
EDX
Birmingham, Storbritannien