Bockasjö och Kilenkrysset i gemensam Rosersbergssatsning

Kilenkrysset och Bockasjö kommer att bygga en logistikfastighet intill kombiterminalen i Rosersberg, som är ett riktigt landmärke. (Bild: Google Maps) Kilenkrysset och Bockasjö kommer att bygga en logistikfastighet intill kombiterminalen i Rosersberg, som är ett riktigt landmärke. (Bild: Google Maps)

Bockasjö och Kilenkrysset har bildat ett gemensamt bolag som kommer att uppföra en logistikfastighet i Rosersberg, där Kilenkrysset äger mark.

Samriskbolaget ägs till lika delar av Bockasjö och Kilenkrysset. Fastigheten kommer att uppföras i Rosersberg invid den existerande kombiterminalen och får en uthyrningsbar yta om 18 000 kvadratmeter.  

Fastigheten ska stå inflyttningsklar hösten 2020 och får 14 portar, en per 1 000 kvadratmeter golvyta. Invändig höjd är 11,7 m. Fastigheten passar således för många olika behov, men ingen hyresgäst är klar ännu, meddelar Bockasjös vd Joakim Hedin.

Kilenkrysset, som har säte i Strängnäs, äger sju miljoner kvadratmeter på orter i Mälardalen och Staffanstorp och har fastigheter i Stockholmsområdet, Mälardalen och Skåne. Boråsbaserade Bockasjö är en fastighetsutvecklare inom logistikområdet med ett flertal logistikfastigheter belägna i Göteborg och Västra Sverige.

Publicerad 2019-09-18 18:01

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!