Behållna yrkestimmar gläder transportföretag

Kommer nu lättare in på högskolan.  (Bild: Transportföretagen) Kommer nu lättare in på högskolan. (Bild: Transportföretagen)

Gymnasieskolans yrkesutbildningar, såsom fordons- och transportprogrammet, kommer att ge sina elever grundläggande behörighet till högskolestudier enligt ett nytt regeringsbeslut – utan att det dras ned på antalet undervisningstimmar i yrkesämnena. Transportföretagen jublar. 

Storseger är ordet som branschförbundet Transportföretagen använder för att beskriva regeringens nya beslut om gymnasiets yrkesprogram.

– Vi har länge jobbat med frågan om att låta yrkesämnena stå kvar på schemat utan att minska timundervisningen, samtidigt som eleverna ges möjlighet till högskolestudier, säger Transportföretagens kompetensförsörjningschef Caj Luoma i ett pressmeddelande.

– Vi tror att beslutet kommer att få fler elever att söka sig till yrkesutbildningarna och till gymnasieskolans fordons- och transportprogram. Regeringens beslut är med andra ord en politisk storseger för vår bransch och för resten av näringslivet.

Enligt Transportföretagen är branschens rekryteringsbehov mycket stort, bland annat för att allt färre elever på senare år har sökt sig till gymnasieskolans yrkesprogram. Förbundet väntar sig nu att fler elever kommer att söka fordons- och transportprogrammet.

Publicerad 2018-02-22 10:26:40

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

09 okt
Post-Expo 2018
Hamburg Messe, Hamburg
17 okt
BVL International Supply Chain Conference
Intercontinental och Pullman Berlin Schweizerhof, Berlin, Tyskland. 
24 okt
Supply Chain Innovation Summit
Chicago, Illinois, USA.
29 okt
3PL & Supply Chain Summit Europe
Hilton, Düsseldorf, Tyskland. 
05 nov
Logistik & Transport med Truck-SM
Svenska Mässan, Göteborg.
Cron Job Starts