Både Sportamore och Kitchentime automatiserar med Autostore

(Bild: Kitchentime) Joel Falck (t v) och Anton Malmberg är grundare och ägare av e-handlaren Kitchentime. (Bild: Kitchentime) Joel Falck (t v) och Anton Malmberg är grundare och ägare av e-handlaren Kitchentime.

E-handelsföretaget Kitchentime hyr in sig på e-handelskollegan Sportamores lokaler i Eskilstuna logistikpark. Inflyttning sker i sommar. Båda företagen automatiserar sin hantering med var sitt automatiskt lådlager från Autostore.

I sommar flyttar den expansiva e-handlaren Sportamore in i nya lokaler i Eskilstuna logistikpark. Anläggningen byggs av Bockasjö.

Sportamore kommer inte använda hela lagerytan på 23000 kvm, inkl entresolyta. Nu står det klart att Kitchentime hyr 5000 kvm av Sportamore i fastigheten i Eskilstuna. Det innebär att Kitchentime som är inriktat på köksutrustning, tar över logistikverksamheten i egen regi. Än så länge är den utlagd på tredjepartslogistikern Bonver i Rosersberg.

– Det har fungerat bra, men nu känner vi oss mogna att sköta logistiken själva, säger Joel Falck, vd på Kitchentime.

Kitchentime kommer att satsa på automatisering och har beställt det automatiserade lådlagret Autostore. Det är en investering värd omkring 30 miljoner kronor. Autostore är utvecklat av norska Hatteland, företaget bakom ägs idag av riskkapitalbolaget EQT.

Kitchentimes försäljning är omkring 100 miljoner om året, så sent som 2013 var försäljningen fem miljoner. Det betyder att företaget tjugofaldigats på tre år. Den snabba tillväxten i Kitchentime är en viktig orsak till att man vill automatisera säger Joel Falck, vd och en av de båda grundarna:

– Hade vi fortsatt hantera lagret manuellt som idag, så hade vi fått flytta till nya större lokaler nästan varje år. Eller så hade tvingats hyra för stort och låta lagerytor stå tomma. Autostore-anläggningen och system för lagerstyrning (WMS) levereras av systemintegratören Element Logic Sweden.

Grannen och hyresvärden Sportamore automatiserar med samma teknik. Men man har istället valt Swisslog som leverantör av Autostoreanläggningen. Enligt ett pressmeddelande från Sportamore är den investeringen värd 80 miljoner över tre år.

Mats Udikas

Publicerad 2017-01-25 10:51

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov