Autostores Black Line provkörs först av Boozt

Den nya generationen av Autostore-robotar har bland annat högre batterikapacitet. (Bild: Element Logic) Den nya generationen av Autostore-robotar har bland annat högre batterikapacitet. (Bild: Element Logic)

 På Boozts lager i Ängelholm är Autostores nya robotmodell Black Line nu i drift. De är de första i världen. Lagret är också Autostores hittills största installation. Element Logic har levererat anläggningen.

Boozt säljer mode på nätet och omsatte 2,8 miljarder kronor under 2018. Boozts lager är den största Autostore-anläggningen i världen och när det nuvarande lagret är fullt utnyttjat kommer det att hysa 500 000 backar och 500 robotar som hittar till 2 miljoner unika platser.

Boozt har haft en drifttid på 99,7 procent och oavbruten, snabb plockning, även under expansionsfaser, skriver företaget i ett pressmeddelande. Nio av tio Boozt-leveranser når kunden inom en dag efter beställning.

En ny batterilösning gör att robotarna kan arbeta med dygnet runt-processer. Boozt har sedan 2017 arbetat nära leverantören Autostore och dess automationsexpert Element Logic för att finslipa tekniken.

Element Logic som är återförsäljare för Autostore grundades 1985 och är etablerat i åtta länder där man servar kunder inom många olika branscher, bland annat reservdelar, 3PL, läkemedel, mode, sportutrustning.

 

Publicerad 2019-09-11 15:50

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst