Autostores Black Line provkörs först av Boozt

Den nya generationen av Autostore-robotar har bland annat högre batterikapacitet. (Bild: Element Logic) Den nya generationen av Autostore-robotar har bland annat högre batterikapacitet. (Bild: Element Logic)

 På Boozts lager i Ängelholm är Autostores nya robotmodell Black Line nu i drift. De är de första i världen. Lagret är också Autostores hittills största installation. Element Logic har levererat anläggningen.

Boozt säljer mode på nätet och omsatte 2,8 miljarder kronor under 2018. Boozts lager är den största Autostore-anläggningen i världen och när det nuvarande lagret är fullt utnyttjat kommer det att hysa 500 000 backar och 500 robotar som hittar till 2 miljoner unika platser.

Boozt har haft en drifttid på 99,7 procent och oavbruten, snabb plockning, även under expansionsfaser, skriver företaget i ett pressmeddelande. Nio av tio Boozt-leveranser når kunden inom en dag efter beställning.

En ny batterilösning gör att robotarna kan arbeta med dygnet runt-processer. Boozt har sedan 2017 arbetat nära leverantören Autostore och dess automationsexpert Element Logic för att finslipa tekniken.

Element Logic som är återförsäljare för Autostore grundades 1985 och är etablerat i åtta länder där man servar kunder inom många olika branscher, bland annat reservdelar, 3PL, läkemedel, mode, sportutrustning.

 

Publicerad 2019-09-11 15:50

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

21 nov
08 jan
Transportforum
Linköping
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
01 apr
EDX
Birmingham, Storbritannien
20 apr
Hannover Messe 2020
Hannover, Tyskland