Återanvänder begagnad lagerautomation

Mats Åberg (tv) och Niklas Nygren vill få igång en fungerande andrahandsmarknad för lagerautomation. (Bild: Relevator) Mats Åberg (tv) och Niklas Nygren vill få igång en fungerande andrahandsmarknad för lagerautomation. (Bild: Relevator)

Lagerautomationsrävarna Niklas Nygren och Mats Åberg från Nyce och Kardex startar på ny kula och satsar på begagnad automationsutrustning. Främst handlar det om hissautomater och paternoster.

– Vill man göra sig av med sin lagerautomation blir lösningen ofta idag skroten, det är så klart inte hållbart. Det hävdar Niklas Nygren, från den tidigare ägarfamiljen för WMS-företaget Nyce Logic och Mats Åberg med många års erfarenhet av lagerautomater, senast i företaget Kardex Remstar.

De båda kompanjonerna har nu startat ett gemensamt företag inriktad på begagnad automationsutrustning: Relevator Sverige AB med bas i Stockholm.

På sin hemsida erbjuder de för närvarande en handfull begagnade lagerautomater, det är både paternoster och hissautomater. Priset för en nästan ny Kardex Shuttle XP 500 är ca 400 000 inklusive montering.

För den som vill bli av med sin gamla automation erbjuder Relavator att demontera maskinen och forsla bort den. Betalningen sker direkt vid hämtningen.

Marknaden för lagerautomation växer just nu snabbt, 12-15 procent om året enligt uppgifter från marknadsanalytiker som Relevator hänvisar till.

– Vi vill bidra till tillväxten i Norden genom att skapa en professionell och stabil andrahandsmarknad, säger Mats Åberg.

Publicerad 2020-03-26 12:22

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!