APM Terminals varslar en tredjedel av de anställda

(Bild: Peter Bartholdsson) – För vår långsiktiga överlevnad ser vi ingen annan utväg än att göra omfattande förändringar i verksamheten, säger Henrik Kristensen, vd för APM Terminals. (Bild: Peter Bartholdsson) – För vår långsiktiga överlevnad ser vi ingen annan utväg än att göra omfattande förändringar i verksamheten, säger Henrik Kristensen, vd för APM Terminals.

Containerterminalen APM Terminals  i Göteborgs varslar 160 av 450 personer om uppsägning. Hamnen går över i tvåskift tvåskift utan service nattetid så snart förhandlingarna om övertalighet är slutförda.

–  Vi befinner oss i en kritisk situation där punktmarkerade blockader och strejker har lamslagit vår verksamhet i över ett års tid och där vi har tappat flera av våra kunder. Nu måste vi återfå deras förtroende och anpassa vår verksamhet till nuvarande volym, säger Henrik Kristensen, vd på APM Terminals Gothenburg enligt ett pressmeddelande

Henrik Kristensen säger också att inte ser någon annan utväg än att göra omfattande förändringar i verksamheten och på det sättet återfå förtroendet från kunder och vara en stabil arbetsgivare gentemot medarbetare och ägare.

Förändringar, utöver varslet, som genomförs är att verksamheten kommer att bedrivas i tvåskift utan service nattetid. Verksamheten kommer att anpassas så att direktanlöp får så goda förutsättningar som möjligt för att kunna komma till Göteborg.

APM Terminals Gothenburg är Skandinaviens största containerterminal. Här skeppas cirka 50 procent av alla containrar till och från Sverige. APM Terminals Gothenburg har påverkats av nio strejkdagar och 14 blockader under den senaste perioden. Det har inneburit att man inte fullt ut kunnat svara upp mot kundernas krav på flexibilitet och tillförlitlighet, sägs i företagets pressmedddelande.

De anställda informerades om varslet onsdagen 20 juni på morgonen

– Vårt mål är att förhandlingarna ska ske skyndsamt och vi hoppas att vi kan slutföra dem inom ett par veckor så att vi därefter kan ge besked till de medarbetare som berörs. Detta är en mycket tråkig men oundviklig situation. Vi ska försöka att göra den här processen så skonsam som möjligt, säger Sophia Tuveson, personal- och förhandlingschef på APM Terminals Gothenburg.

Publicerad 2017-06-20 10:56

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

24 sep
IMHX
Birmingham, Storbritannien.
30 sep
01 okt
Parcel & Post Expo
Amsterdam, Nederländerna
01 okt
02 okt
Cron Job Starts