APM Terminals satsar ytterligare en kvarts miljard i containerhamnen

(Bild: Göteborgs hamn) APM Terminals kommer att investera ytterligare 250 miljoner för att öka produktiviteten i hamnen. (Bild: Göteborgs hamn) APM Terminals kommer att investera ytterligare 250 miljoner för att öka produktiviteten i hamnen.

APM Terminals kommer att investera ytterligare 250 miljoner kronor enligt ett nytt avtal med Göteborgs hamn.

 

APM Terminals och Göteborgs hamn har tecknat ett tillägg till det ursprungliga koncessionsavtalet från 2011. Det innebär ett investeringsprogram på 250 miljoner. Investeringsprogrammet kommer att fokusera på förbättrad kundservice och produktivitet både på land- och sjösidan, sägs i ett pressmeddelande från APM Terminals.

Tillägget till avtalet innehåller också en marknadsandelsgaranti som innebär en ambitiös volymtillväxt.

– För att kunna få en långsiktig stabilitet för våra kunder och medarbetare, är det nu väsentligt att vi får en snabb lösning på den aktuella konflikten i containerterminalen, säger Henrik Kristensen, vd APM Terminals Gothenburg.  

Enligt det ursprungliga avtalet med Göteborgs hamn skulle APM Terminals investera 780 miljoner kronor i infrastruktur och uppgraderingar av utrustning under 2017.

Bland investeringarna som APM Terminals genomfört har det ingått två 24-containerbreda kranar, längre och fler järnvägsspår, nya järnvägskranar, nya dieselelektriska grensletruckar samt omfattande terminaluppgraderingar. 

Publicerad 2017-03-22 22:22

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!