APM och SCT drar tågpendel till Katrineholm

APM Terminals och speditören SCT Transport startar järnvägspendel mellan Göteborg och Katrineholm.

I stor utsträckning handlar det om gods som ska från Göteborg till Norrköping, en stad med stora logistikanläggningar såsom Rustas och Stadiums. SCT Transport har hittills skickat contairar till Hallsberg, och där bytt till lastbil för den vidare sträckan mot Norrköping, men när nu tåget går ända till Katrineholm kortas den nödvändiga bilvägen.

Maerskägda APM Terminals dominerar Sveriges containerhantering genom sin roll som terminaloperatör i Göteborgs hamn. Järnvägstransporterna står för hälften av containertrafiken till och från APM Terminals i Göteborg uppger företaget, och den nya tågpendeln räknas som den 26:e som startar därifrån.

– På vår järnvägsharpa har vi ökat kapaciteten med 50 procent det senaste året och vi räknar med att öka järnvägsvolymerna ytterligare de kommande åren, säger Hans Gutsch, affärsutvecklare på APM Terminals, i ett pressmeddelande.

E-mail:
Publicerad 2015-11-25 14:10 Uppdaterad lördag, 27 januari 2018 11:38

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!