Altor köper sträckfilmspecialisten Trioplast

Familjeföretaget Trioplast säljs nu till investmentbolaget Altor. (Bild: Trioplast) Familjeföretaget Trioplast säljs nu till investmentbolaget Altor. (Bild: Trioplast)

Trioplast, som är en stor tillverkare av förpackningslösningar i polyetenfilm, köps av investmentbolaget Altor.

Trioplast i Smålandsstenar grundades för mer än 50 år sedan av Vilhelm Larsson. Idag är det en ledande leverantör av emballagelösningar i polyetenfilm. Det är till exempel transportemballage som sträckfilm, krympfilm och film för virkestäckning.

Trioplast omsätter idag 4,3 miljarder kronor och har omkring 1000 anställda och produktionen sker i Sverige, Danmark och Frankrike. Försäljningen sker över hela världen.

Det är Altor Fond IV som tecknat ett avtal om att köpa företaget av Bo Larsson, son till grundaren. Altor och nyckelpersoner i företagsledningen kommer att äga100 procent av aktierna. Vd i Trioplast är Andreas Malmberg.

Altor har investeringar i ett drygt 40-tal företag, bland annat tidigare familjeföretag. Harald Mix är grundare och huvudägare.

Publicerad 2018-04-04 16:01:37

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

17 sep
ITS World Congress
Köpenhamn, Danmark
18 sep
Innotrans
Berlin, Tyskland
19 sep
Cemat Russia
Crocus Expo, Moskva, Ryssland.
09 okt
Post-Expo 2018
Hamburg Messe, Hamburg
17 okt
BVL International Supply Chain Conference
Intercontinental och Pullman Berlin Schweizerhof, Berlin, Tyskland.