Altor köper sträckfilmspecialisten Trioplast

Familjeföretaget Trioplast säljs nu till investmentbolaget Altor. (Bild: Trioplast) Familjeföretaget Trioplast säljs nu till investmentbolaget Altor. (Bild: Trioplast)

Trioplast, som är en stor tillverkare av förpackningslösningar i polyetenfilm, köps av investmentbolaget Altor.

Trioplast i Smålandsstenar grundades för mer än 50 år sedan av Vilhelm Larsson. Idag är det en ledande leverantör av emballagelösningar i polyetenfilm. Det är till exempel transportemballage som sträckfilm, krympfilm och film för virkestäckning.

Trioplast omsätter idag 4,3 miljarder kronor och har omkring 1000 anställda och produktionen sker i Sverige, Danmark och Frankrike. Försäljningen sker över hela världen.

Det är Altor Fond IV som tecknat ett avtal om att köpa företaget av Bo Larsson, son till grundaren. Altor och nyckelpersoner i företagsledningen kommer att äga100 procent av aktierna. Vd i Trioplast är Andreas Malmberg.

Altor har investeringar i ett drygt 40-tal företag, bland annat tidigare familjeföretag. Harald Mix är grundare och huvudägare.

Publicerad 2018-04-04 18:01

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

07 maj
The Battery Show
Stuttgart, Tyskland
21 maj
Breakbulk Europe
Bremen, Tyskland
23 maj
03 jun
13th ITS European Congress
Eindhoven, Nederländerna
04 jun