AJ bäddar för lagertillväxt i Halmstad

16 nya lastportar hör till det som Halmstads kommun får ta ställning till härnäst. (Byggritning: AJ Produkter) 16 nya lastportar hör till det som Halmstads kommun får ta ställning till härnäst. (Byggritning: AJ Produkter)

AJ Produkter söker bygglov för ytterligare nästan 23 000 kvadratmeter på sin tomt i Halmstad. I huvudsak handlar det om utbyggnad av lagret, som är cirka 30 000 kvadratmeter idag.

Så sent som 2012 flyttade katalogförsäljningsföretaget AJ Produkter in i sin nuvarande anläggning i Halmstad. Men sedan dess har försäljningen mer än fördubblats, till 1,2 miljarder kronor förra året, och nu vill företaget säkerställa att det går att växa vidare. Någon tidsatt plan för utbyggnad uppges dock inte finnas än.

Ritningarna i bygglovsansökan visar på utbyggnader åt väster och norr. Lastbryggefasaden åt söder får antalet portar mer än fördubblat, från dagens 14 till 30. Ett utskott av huskroppen har ritats särskilt för långgods.

AJ Produkter säljer såväl inredning som utrustning för arbetsplatser av många slag. Inom lagerinredning har företaget satsat offensivt de senaste åren genom att starta egen ställagetillverkning och utveckla en pallskyttel.

Publicerad 2018-11-28 17:55

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov
Cron Job Starts