Affären godkänd: Cargotec köper merparten av TTS Group

Ramper till rorofartyg är en av TTS specialiteter. (Bild: Cargotec-TTS) Ramper till rorofartyg är en av TTS specialiteter. (Bild: Cargotec-TTS)

Finska hamnspecialisten Cargotecs affärsområde MacGregor lade i februari i år ett bud på sjöfarts- och offshore-verksamheterna inom norska TTS Group. Köpeskillingen är omkring 87 miljoner euro.

För att slutföra köpet krävdes godkännande myndigheter i de berörda länderna. När det nu är klart kommer dessa verksamheter slås samman med MacGregor och redovisas resultatmässigt som en del av MacGregor från och med 1 augusti 2019.

TTS Group har utvecklat många produkter för lasthantering, roro-system och vinschar liksom kranar för oljeplattformar. Dotterföretag finns i Belgien, Brasilien, Kina, Tyskland, Grekland, Italien, Korea, Singapore, Sverige, UAE, USA och Vietnam.

Cargotecs övriga affärsområden är Kalmar och Hiab. Koncernen sålde för omkring 3,3 miljarder euro under 2018 och har cirka 12 000 anställda.

Med på köpet följer rätten att använda varumärket TTS. Som en följd av det ändrar TTS Group sitt namn till Nekkar och fokuserar på varvsprodukter. Bland annat behåller Nekkar sin fartygslyftare Syncrolift.

Publicerad 2019-08-15 09:40

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!