Även storköken ska få leveranser i SRS-lådor

Den grå plastlådan från Svenska Retursystem ska också börja gå till restauranger och storkök. (Bild: Svenska Retursystem) Den grå plastlådan från Svenska Retursystem ska också börja gå till restauranger och storkök. (Bild: Svenska Retursystem)

Branschföreningen Livsmedelsgrossisterna har slutit ett avtal om att införa livsmedelsbranschens system för returlådor inom restaurang och storkök, den som ofta kallas ”SRS-lådan”.

Från och med i april kommer en del frukt och grönt att börja distribueras i returlådor. Därefter kommer retursystemet att successivt att utökas och införas i nya segment inom restaurang och storkök.

Retursystemet är baserat på pant på returlådan är att delar av distributionen av livsmedel ska ske i gemensamma returlådor som kan användas om och om igen. Svenska Retursystem som driver systemet framhäver i en pressrelease att det skapar effektivitet och minskar koldioxidutsläpp, förbättrar arbetsmiljön och sparar tid.

– Det är glädjande att vi i branschen enats om att gå från engångsanvändning till flergångsanvändning, säger Jonas Köhler, vd i storköksgrossisten Menigo. Vd Stefan Bergström Hedmark i den andra stora grossistjätten på området, Martin & Servera Logistik, framhäver att returlådan minskar matsvinn och sänker miljöbelastningen från transporterna.

Lådorna från Svenska Retursystem har en livlängd på 15 år och används i snitt över 100 gånger.

Publicerad 2019-01-17 11:18

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov
Cron Job Starts