340 kilo knark fångades i trailer

Storfångst. (Bild: Tullverket) Storfångst. (Bild: Tullverket)

En chaufför åtalas för synnerligen grov narkotikasmuggling, sedan den svenska tullen i vintras hittat 340 kilo hasch och 2 kilo kokain i hans nederländska lastbil.

Tullverket räknar narkotikabeslaget, i slutet av förra året, som ett av sina större. Knarket gömdes i ett lönnutrymme mellan trailerns golv och den så kallade pallboxen, men kunde avslöjas med hjälp av en mobil skanner.

Samarbete med polis i Danmark ledde sedan till att chauffören kunde knytas till storskalig smuggling även dit, och där handläggs nu misstankar om smuggling av sammanlagt 1 ton cannabis, 160 kilo amfetamin och 9 kilo kokain.

– Det är så här den storskaliga smugglingen ser ut idag, säger utredaren Anders Svensson i Tullverkets pressmeddelande.

– Man nyttjar legala transporter som täckmantel för att flytta stora mängder narkotika från kontinenten till marknaderna i Norden – det har vi på Tullverket sett ett flertal exempel på de senaste åren. Internationell samverkan är en nyckel för att knäcka den.

Publicerad 2018-08-09 00:48

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

21 mar
Transport
Herning, Danmark.
02 apr
02 apr
08 apr
Promat
Chicago, USA
09 apr