Med handskannern på baksidan av handen får plockaren två händer lediga att plocka med. Det är idén med skannerhandsken från tyska Proglove, i Sverige marknadsförd av Dlog.

Onsalaföretaget Kala börjar Sverige sälja en produkt som enligt uppgift ska ha sålts i 3 miljoner exemplar internationellt.

Det är bälteskniven Resqme. Den väger 17 gram och ska även kunna användas av den som vill slå sönder sin fönsterruta för att komma ut från exempelvis en voltad bil.

Dräger nya alkolås Interlock 7000 startar utan väntetid.

Cognex kallar sin nya kodläsarserie Dataman 8050 för sin snabbaste och mest kostnadseffektiva hittills.

När finska NTM ska bygga släpvagnar och lastbilsskåp åt statliga transportföretaget VR Transpoint så anlitas Berg kapell i Umeå för kapellskåpen.

Småländska datortillverkaren JLT släpper en ny produktgeneration. Det är datorn JLT1214 som i sin nya version får namntillägget N.

Kan man skydda pallställens stolpar mot påkörning av truckar, utan att skyddet i sig hindrar framkomligheten?

Konecranes ökar sitt bruk av så kallad frekvensstyrningsteknik för att förbättra lyft med elektriska kättingtelfrar. Tekniken gör hastigheten fritt styrbar, vilket kan utnyttjas kreativt.

Truckmärket Atlet, som ingår i Unicarriers, lanserar en ny dubbelstaplare med plattform. PDP200 är beteckningen, och lyftkapaciteten är 1 000 + 1 000 kg, eller 2 000 kg på stödbenen).

Bredden är smala 770 millimeter och hastigheten upp till 12,5 km/tim. Lyften når 2 090 millimeter. Standardplattformen är fällbar men varianter finns. Till tillvalen hör ställbar manöverarm, elservostyrning, lastskydd samt klassificerat förarskydd mot fallande gods. Batteriet ligger på stålrullar för att vara lätt att byta.

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021

Köpa ny transportbil?

Transportbilsguiden 2022 

Transportbilsguiden 2022

Med alla transportbilar
upp till 3,5 ton

Pris 60:-

Beställ den här.

Cron Job Starts