Coronasäker utdelning av årets Ifoyutmärkelser

Stills ”dieseldödare” RX60 utsågs till årets motviktstruck. Teamet bakom tog emot utmärkelsen under ett webbsänt evenemang på coronaavstånd.  (Bild: Ifoy Award) Stills ”dieseldödare” RX60 utsågs till årets motviktstruck. Teamet bakom tog emot utmärkelsen under ett webbsänt evenemang på coronaavstånd. (Bild: Ifoy Award)

Årets sju vinnare av det internationella logistikpriset Ifoy Award är: Bosch Rexroth, Combilift, Crown, EasyMile, Sany, Still och Wiferion. Utmärkelserna delades ut under en webbsänd ceremoni i mitten på juli i år. Och nu har ansökningsprocessen inför 2021 startat.

Coronapandemin satte ett rejält avtryck på årets upplaga av logistikpriset Ifoy Award. Juryn hann granska de nominerade produkterna på plats och sammanträda som tidigare år. Men pandemiutbrottet gjorde att de fortsatta planerna fick ändras. Avsikten var att prisceremonin skulle ägt rum i april i samband med den planerade, och sedan inställda, Hannovermässan med stort tema om logistik. Så blev det nu inte och de sju vinnarna presenterades på ett coronasäkert avstånd under ett webbsänt evenemang 13 juli.

I truckklasserna var det tyska Still RX 60 som tog hem utmärkelsen som årets motviktstruck. Combi-CS från irländska Combilift blev årets låglyftande lagertruck, amerikanska Crown ESR-1000 utsågs till årets höglyftande lagertruck och den containertrucken SRSC45H9 Hybrid Reach Stacker från kinesiskägda Sany Europe tog hem titeln som årets specialfordon. Testerna av ”dieseldödaren” RX 60 och ESR-1000 med sina avancerade funktioner för förarstöd har publicerats i Transportnytt 9-2019 och 5-2020.

Tyska Bosch Rexroth erövrade priset i programvaruklassen för sin Locator som är en lokaliseringslösning för laserbaserade positionsgivare. Den automatiserade dragtrucken från franska Easy Mile fick utmärkelsen som årets autotruck. Easy Miles navigationslösning används också för persontransporter. Lösningen provas bland annat i självkörande bussar i Stockholmsområdet. Som årets nystartare i intralogistiksektorn utsågs till sist tyska Wiferion med sitt trådlösa laddsystem Etalink 3000 för elektriska industriella fordon.

En utförlig presentation av de nominerade företagen finns i artikeln ”Automatisering tog stor plats i årets upplaga av Ifoy” i Transportnytt 3-2020.

Ansökningsperioden för nästa års Ifoy Award har inletts. Sista anmälningsdatum är 15 oktober. Ifoyjuryn sammanträder strax efter det kommande årsskiftet och vinnarna offentliggörs under Hannovermässan i april 2021.

Totalt finns 13 olika klasser inom området för intern logistik att anmäla sig till. Underlag för anmälan och utförlig info om arrangemanget finns på www.ifoy.org.

Mats Udikas

 

Mats Udikas E-mail:
Publicerad 2020-08-04 17:28 Uppdaterad torsdag, 20 augusti 2020 12:14

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!