Toyota Material Handling deltidspermitterar 1400 i Sverige

Toyota Material Handling i Mjölby är på sammanlagt 74 000 kvm, med både produktion och huvudkontor för Europa. (Bild: Toyota Material Handling) Toyota Material Handling i Mjölby är på sammanlagt 74 000 kvm, med både produktion och huvudkontor för Europa. (Bild: Toyota Material Handling)

Toyota Material Handling deltidspermitterar 1400 tjänstemän i Sverige, de flesta på fabriken i Mjölby, men de svenska försäljningsbolagen berörs också.

Från och med i april deltidspermitteras 1400 tjänstemän på Toyota Material Handlings bolag i Sverige. Åtgärderna berör samtliga tjänstemän på alla nivåer. Endast personer med direkt affärskritiska arbetsuppgifter ska undantas.Liknande åtgärder vidtas i samtliga europeiska länder där Toyota Material Handling Europe har verksamhet. 

Bakgrunden är coronakrisen som lett till problem med komponentleveranser till tillverkningslinjerna. I förra veckan meddelande Toyota att 170 inhyrda medarbetare skulle lämna produktionen i fabriken i Mjölby. Toyota Material Handling permitterar 1400 i Sverige. Företagets fabriker i Italien och Frankrike står stilla, medan produktionen i Mjölby, som är företagets största i Europa fortsätter.

–  Vi har så här långt lyckats säkerställa inflödet av nödvändiga komponenter och har en stark orderstock. Men självklart blir det en utmaning också för oss att hålla igång produktionen framöver, säger personaldirektör Peter Damberg på Toyota Material Handlings europeiska bolag.

Mats Udikas E-mail:
Publicerad 2020-04-01 12:09 Uppdaterad torsdag, 23 april 2020 13:09

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021