Åsikten

ÅSIKTEN. Det är snart två år sedan TLP10, den senaste utbildningsplanen för truckförare, togs i bruk. Utan tvekan finns ett stort glapp mellan de instruktörer som ska använda utbildningsplanen i praktiken och de som har skapat läroplanen, det vill säga Svenskt näringsliv, LO, Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd (TYA) och Maskinleverantörerna.

ÅSIKTEN. Bygg dubbelspår och sluta med enkelspår på järnvägen. Det ger enkelhet och redundans, anser Pär Sandström som arbetar med strategiska logistikfrågor åt bland annat Riksbanken.

ÅSIKTEN. Det är en utmaning att transportbranschen långsiktigt vill behålla sina femdagars arbetsveckor anser Mats Olsson, logistikansvarig på Lindex: 

ÅSIKTEN. Både kapacitet och stabilitet hos järnvägsnätet måste bli bättre, understrycker Kjell Håkansson, Coop Logistik.

ÅSIKTEN. Städerna växer så det knakar och det ger problem för transporterna, påpekar Carina R Nilsson på WSP Analys & Strategi:

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Jobb & karriär

Inga händelser

Kalendarium

07 maj
The Battery Show
Stuttgart, Tyskland
21 maj
Breakbulk Europe
Bremen, Tyskland
23 maj
03 jun
13th ITS European Congress
Eindhoven, Nederländerna
04 jun

Köpa ny transportbil?

trasnportbilsguiden 2018

Transportbilsguiden 2018

Med alla transportbilar
upp till 3,5 ton

Pris 60:-

Beställ den här.

Cron Job Starts