Åsikten

ÅSIKTEN Hållbarhet handlar inte bara om miljö utan har också sociala och ekonomiska aspekter. De som köper transporter måste ställa krav på social hållbahet i alla led i transportkedjan. Det konstaterar Helena Kyster, seniorkonsult på danska Tetraplan A/S. Artikeln har tidigare varit publicerad i Transportnytt 8-2014 och kan nu läsas här.

ÅSIKTEN. Våga öppna för djupare samarbeten, partnerskap både mot kunder och leverantörer. Det är något mer än en traditionell köp- och säljrelation och bygger på tillit. Det uppmanar Per Grettve, grundare av MA-system AB. Artikeln har tidigare varit publicerad i Transportnytt 6-2014 och kan nu läsas här.

ÅSIKTEN. Del 2 av järnvägsutredningen som nu påbörjats, är ett omfattande arbete, som kräver att många i branschen engagerar sig. Det skriver järnvägsutredaren Gunnar Alexandersson. Några av de heta frågorna som utredningen kommer att ta upp handlar om rollfördelning och samordning samt en analys av de avgiftshöjningar och kostnadsökningar som skett under senare år. Artikeln har tidigare varit publicerad i Transportnytt 5-2014. Den kan nu läsas här.

 

ÅSIKTEN. Logistiken är lika viktig för sömlös e-handel som att som att webshopen funkar på mobilen. Det anser e-handelsexperten Arne Andersson i sin krönika om hur logistik och e-handel i flera kanaler kan samverka på ett effektivt sätt.

ÅSIKTEN. Avveckla subventionerna för godstrafiken och låt sjöfarten konkurrera på lika villkor som övriga trafikslag. Det är inte heller rimligt att fartygen ska få stå för hela hamnens infrastrukturnota, även lastbilarnas kostnad, som så ofta sker. Det anser Bertil Arvidsson, med förflutet som teknisk direktör på Sjöfartsverket, enhetschef i Redarföreningen och som tidigare logistikchef i Tarkett.  

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Jobb & karriär

Inga händelser

Kalendarium

07 maj
The Battery Show
Stuttgart, Tyskland
21 maj
Breakbulk Europe
Bremen, Tyskland
23 maj
03 jun
13th ITS European Congress
Eindhoven, Nederländerna
04 jun

Köpa ny transportbil?

trasnportbilsguiden 2018

Transportbilsguiden 2018

Med alla transportbilar
upp till 3,5 ton

Pris 60:-

Beställ den här.