Åsikten

Framtidens godstransporter måste klara kraven på hållbarhet. Samtidigt är det många som gör anspråk på gatuutrymmet. Amanda Baumgartner, godsstrateg i Stockholms stad vill bland annat utveckla nattleveranserna och vill undanröja fördomarna mot att använda vattenvägarna för att lätta på trycket i trafiken. Artikeln har tidigare varit publicerad i Transportnytt 2-2020.

E-handeln ändrar förutsättningarna på marknaden och centraliseringen av distributionen har gått allt längre. Nu har kanske leveranstätheten blivit så stor att det blir mer effektivt att börja decentralisera? Lokala ”lagerbutiker” kan vara en utvecklingsväg menar logistikkonsulten Joakim Waern. Artikeln har tidigare varit publicerad i Transportnytt 1-2020.

Varför brottas logistikbranschen med låga marginaler? Svaret är att för få sätter värde på det som vi aktörer i branschen erbjuder. Därför måste vi engagera oss och informera om våra verksamheters nytta och dela med oss av ovärderliga insikter. Det skriver branschprofilen Matthias Kettelhoit i ett engagerat inlägg som publicerades i Transportnytt 10-2019.

E-handlade paket innehåller i snitt 30 procent luft. Postnord har nu tillsammans med e-handelsbranschen inlett initiativet Förpackningsresan, som syftar till att ta fram innovativa förpackningslösningar. Postnords hållbarhetschef Sofia Leffler Moberg ger bakgrund till projektet. Artikeln har tidigare publicerats i Transportnytt 9-2019.

Logistiken måste få vara med i all stadsplanering. Den måste få en bättre fokus i framtidens hållbara städer. Det anser Anders Holmberg som är affärsutvecklare på Schenkers division för tredjepartslogistik. Artikeln har tidigare varit publicerad i Transportnytt 8-2019.

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Jobb & karriär

Inga händelser

Mest läst

Köpa ny transportbil?

tbg 2020

Transportbilsguiden 2020

Med alla transportbilar
upp till 3,5 ton

Pris 60:-

Beställ den här.