De vill vara planeringssystemens Facebook

Johan Frisk och hans Fleet 101 vill låta transportföretagens planeringssystem prata obehindrat med varandra.
Johan Frisk och hans Fleet 101 vill låta transportföretagens planeringssystem prata obehindrat med varandra.
(Foto: Fleet 101)

Att integrera transportsystem och orderflöden företag emellan har inte varit det lättaste. Men snart ska det räcka med en vänförfrågan som på Facebook. Åtminstone om det nya verktyget K2 link håller vad dess utvecklare, Stockholmsföretaget Fleet 101, lovar.

Fleet 101 står bakom verksamhetssystemet K2, som enligt företaget används av drygt 140 kunder i Norden och Estland. Till en början släpps K2 link som en funktion i systemet, för snabb ihopkoppling av företag som bägge använder det. Men inom kort släpps även en funktion som gör det möjligt även för företag som inte använder K2 att interagera med varandra via K2 link, utlovar företaget.

– Med funktionen öppnar vi nu ett nätverk av transportföretag som enkelt kan samarbeta med varandra. Vinsten är naturligtvis att vi digitaliserar hela orderflödet och tar bort de manuella momenten. Det sparar tid samtidigt som vi säkerställer kvaliteten på orderinformationen, säger företagets produktchef och delägare Johan Frisk i ett pressmeddelande.

Till informationen som med hjälp av länken ska kunna hanteras på ett standardiserat sätt hör orderdata, fraktstatus, tillägg/ändringar, elektronisk kvittenshantering och transportpriser.

Fleet 101 omsatte hade förra året 13 anställda, och omsatte 12 miljoner kronor.

 
Publicerad onsdag, 17 september 2014 18:14

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

18 aug
Mittia skogstransport
Älvvallens Idrottspark, Ljusdal
23 aug
HCT-dagen
Volvo Trucks Experience Center, Göteborg
24 aug
Transporteffektivitetsdagen
Lindholmen Conference Center, Göteborg
06 sep
07 sep
Baltic Ports Conference
BW Hotel Magasinet, Trelleborg