L

Logent får uppdrag av Damco och Bosch

Kan snart gå med containerfrakt beställd av Logent.
Kan snart gå med containerfrakt beställd av Logent.
(Foto: BSH Group)

Maerskägda Damco, som står för kundanpassade speditions- och leveranskedjelösningar gentemot företag världen över, anlitar Logent för att sköta allt som har att göra med tullhantering i Sverige. Samtidigt lägger Bosch Siemens styrningen av sin inomsvenska containertrafik på företaget.

I vad parterna kallar för ett strategiskt samarbete får Logent Customs ta över Damcos lösningar, expertis och personal inom tullhanteringen. Logent, som uppger sig vara Sveriges näst största aktör inom tulltjänster, stärker därmed sin ställning på området.

En annan del av Logent, den som företaget kallar 4PL, har samtidigt fått i uppdrag av Boschs och Siemens gemensamma vitvarubolag BSH Home Appliances att dagligen styra och prioritera i de svenska inrikesflödena av containertransporter, för att minimera kostnaderna och hålla tider.

Logent, som har cirka 3 000 anställda i Sverige och Norge, är ett brett tjänsteföretag inom logistik, med sin bas inte minst inom bemanning och drift av anläggningar.

 
Publicerad lördag, 13 september 2014 15:22

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland