Polsk containerhamn fick småländska datorer

I Gdynia sitter JLT:s datorer numera bland annat uppe i förarhytterna till hamnens kranar för containerlyft mellan fartyg, så kallade STS-kranar.
I Gdynia sitter JLT:s datorer numera bland annat uppe i förarhytterna till hamnens kranar för containerlyft mellan fartyg, så kallade STS-kranar.
(Foto: JLT)

Växjöföretaget JLT mobile computers har försett polska Gdynias containerterminal med drygt 70 stryktåliga datorer av modellen Verso 12, och modem.

– Den huvudsakliga utmaningen vid den här typen av projekt är att kunna tillhandahålla utrustning som är driftsäker i tuffa miljöer och som levererar rätt funktionalitet, såsom trådlös täckning i hela hamnen, säger Tomas Girdzevicius, chef för JLT:s litauiska partner Autepra, som speciliserat sig på hamnlösningar och stått för systemleveransen.

Baltic Container Terminal Gdynia, BCT, är en av Östersjöns större containerterminaler. Syftet har varit att ersätta gammal smalbandsteknik, och EU står bakom projektet som finansiär och kravställare. Modemen är av JLT:s modell Jlink, också de av stryktåligt slag.

Systemet är immunt även mot avbrott hos operatören av 3G-nätet, genom att modemen är dubblerade så att datorerna i sådana fall kopplas upp automatiskt mot en annan operatörs nät.

 
Publicerad fredag, 05 september 2014 09:10

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

19 sep
Top Packaging Summit
Stadionmässan, Malmö
24 sep
CSCMP Edge 2017
Atlanta, USA
26 sep
Post-Expo 2017
Palexpo, Geneve, Schweiz
28 sep
Baltic sea ports & shipping
Plats: Radisson Blu Olümpia, Tallinn, Estland
03 okt