L

Havredrycken går på sjöpall från Chep

Oatlys export till Storbritannien på pall från Oatly.
Oatlys export till Storbritannien på pall från Oatly.
(Bild: EAB)

Landskronaföretaget Oatly, som tillverkar havrebaserade drycker, matlagningsgrädde och glass, har tecknat avtal med Chep om att använda företagets sjöfartspall för exporten till Storbritannien. 

Oatly är ett snabbväxande livsmedelsföretag som utvecklat ett produktprogram av mjölkfria livsmedel. Företaget tillverkar omkring 20 miljoner liter havrebaserade produkter om året som transporteras på drygt 30 000 pallar. 

Storbritannien är Oatlys näst största marknad. Kunderna i landet kräver att leveranserna kommer på så kallad sjöpall med måtten 1000 x 1200 mm, istället för den vanliga Europapallen som används på Europas fastland. Därför har Oatly börjat hyra sjöpallar från Chep. 

– Oatlys introduktion på den brittiska marknaden är beroende av samarbetet med Chep. Vi uppskattar att Chep tar ansvar för pallarnas kvalitet, säger Tomas Wennerholm, Supply Chain Manager på Oatly i ett pressmeddelande från Chep.

Chep har fyra palldepåer och omkring 2 miljoner pallar i cirkulation på den svenska marknaden.

Publicerad fredag, 06 december 2013 20:10

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland