Nya järnvägar och ERTMS i Trafikverkets plan

– Det måste bli sämre innan det blir bättre, sa Gunnar Malm när Trafikverkets plan presenterades.
– Det måste bli sämre innan det blir bättre, sa Gunnar Malm när Trafikverkets plan presenterades.
(Foto: Mats Udikas)

Trafikverket föreslår en ny järnväg till Svappavaara för gruvindustrin, nya järnvägar  mellan Järna och Linköping samt mellan Mölnlycke och Bollebygd i den nationella planen för transportsystemet. Det nya signalsystemet ERTMS kommer att införas.

Trafikverkets plan för transportsystemet som lades fram i mitten på juni bygger på regeringens infrastrukturproposition och Trafikverkets egen kapacitetsutredning. Förslaget har tagits fram i samverkan med kommuner, näringegsliv, regionala företrädare och andra myndigheter.

Totalt omfattar planen 522 miljarder kronor för åren 2014 - 2025. Dessutom tillkommer ytterligare cirka 80 miljarder kronor från banavgifter, medfinansiering och trängselskatt. Planen går nu ut på remiss och svaren ska vara inne senast 1 oktober 2013 hos Näringsdepartementet.

– I första hand vill vi vårda den infrastruktur vi har och använda den mer effektivt, säger Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm om planen

– Vi prioriterar i första hand drift och underhållsåtgärder och att åtgärda brister i transportsystemet.

Enligt Malm kommer det att bli några år av stora störningar i järnvägssystemet på grund av åtgärderna som behöver göras i systemet. Det blir sämre innan det blir bättre.

– Vi föreslår en snabbare upprustning av järnvägen.

Trafikverket vill bland annat prioritera väg- och järnvägsstråk för godstransporter. Internationella rutter ingår i förslaget, till exempel genom införandet av ERTMS som är en modernisering av befintligt signalsystem för järnvägen.

Trafikverket presenterar utredningar för ny järnväg Ostlänken mellan Järna och Linköping, Mölnlycke – Bollebygd och järnväg Svappavaara.

Man har också utrett matsningarna på malmtransporter i norra Sverige och i Bergslagen. Gävle hamn föreslås få bättre järnvägsanslutningar vilket utvecklar möjligheterna att transportera gods med sjöfart.

I södra Sverige byggs den trånga delen på E4 mellan Ljungby och Toftanäs ut till fyra filer och större delen av järnvägssträckan Malmö - Lund får fyra spår.

Publicerad lördag, 15 juni 2013 21:55

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

24 okt
Sthlm E-pack & Logistics
Filmstaden Sergel, Stockholm
25 okt
25 okt
Tapa-konferens
London, Storbritannien
29 okt
ITS World Congress
Palais des Congrès, Montreal, Kanada
07 nov
Logistik & Transport
Svenska mässan