Konecranes nu hos Brubakken i Sverige

Hans Ardstedt, marknadschef truck på Brubakken har äntrat en av Konecranes truckar.
Hans Ardstedt, marknadschef truck på Brubakken har äntrat en av Konecranes truckar.
(Bild: Brubakken)

Från 1 maj är Brubakken AB distributör för Konecranes Lifttrucks även i Sverige. Man ersätter därmed Toyota, som fram tills nu marknadsfört företagets containerhanterare och stora motviktare i landet. Brubakken är sedan tidigare etablerad som representant för Konecranes i Norge.

Hans Ardstedt, som är marknadschef för trucksidan i företaget, lyfter fram bredden i det sortiment som Brubakken skaffat sig i och med avtalet med Konecranes:

 – Det är ett otroligt viktigt steg i vår satsning på den svenska marknaden.

Sedan tidigare i år representerar Brubakken svenska dotterbolag också Mafi med terminaltraktorer och Seacom med industriflak som ofta används i hamnar. Även Mafi-agenturen låg tidigare hos Toyota. Dessutom är Brubakken också agent för Nissans program av motviktare och mindre lagertruckar i både Sverige och Norge.

Lars Fredin, vd på Konecranes Lifttrucks AB säger att företaget vill fortsätta bygga på framgångarna Konecranes redan haft i Norge tillsammans med Brubakken och ser fram emot att samma recept används på den svenska marknaden:

– Vi värdesätter det skarpa fokus företaget har på det tunga trucksegmentet.

Brubakken etablerade helt nyligen sitt försäljningskontor i Göteborg. Förra året skaffade man sig en betydande marknadsandelar när det gäller liftar genom att köpa Malthus Lift och Maskin. Hela Brubakken-koncernen omsätter cirka 600 miljoner kronor i båda länderna.

Publicerad fredag, 03 maj 2013 16:00

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

19 sep
Top Packaging Summit
Stadionmässan, Malmö
24 sep
CSCMP Edge 2017
Atlanta, USA
26 sep
Post-Expo 2017
Palexpo, Geneve, Schweiz
28 sep
Baltic sea ports & shipping
Plats: Radisson Blu Olümpia, Tallinn, Estland
03 okt