L

Transportnytt rankar Sveriges logistikkommuner

Under 2000-talet har många av de stora logistiketableringarna skett i Mälardalen.
Under 2000-talet har många av de stora logistiketableringarna skett i Mälardalen.
(Illustration: Ebba Strid Udikas)

Över hälften av landets nya stora lager under 2003 – 2016 har byggts i tio kommuner. Det visar en genomgång av de stora logistikprojekten under perioden.

Stora lager byggs gärna i kluster – nära varandra. Det är en av slutsatserna i en genomgång i tidningen Transportnytt 9-2017 som nyligen har kommit ut. Tidningen kan beställas från prenumerationsavdelningen eller hämtas digitalt hos Buyandread.

Transportnytts medarbetare Jan Östlund gått igenom 138 logistikprojekt som blivit färdiga under åren 2003 – 2016 och rankat Sveriges logistikkommuner. Rankningen baserar sig på ett statistiskt material från företaget ”Sverige bygger”.

Sigtuna, Helsingborg och Göteborg är de kommuner som i tur och ordning hamnar överst på Transportnytts rankinglista av de mest expansiva logistikkommunerna. Stora lager och distributionscentraler med en bruttoyta över 10000 kvm ingår i underlaget.

Publicerad torsdag, 16 november 2017 09:41

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland