L

Zetes gör entré i Sverige genom köpet av Datafångst

Vid årsskiftet byter Datafångst namn till Zetes, säger företagets svenska vd Amanda Cremon.
Vid årsskiftet byter Datafångst namn till Zetes, säger företagets svenska vd Amanda Cremon.
(Bild: Mats Udikas)

Den belgiska auto-id-specialisten och integratören Zetes har fått ordentligt fotfäste i Sverige genom att man tagit över det Malmöbaserade Datafångst. Företaget blir nu Zetes svenska dotterbolag och byter namn vid årsskiftet.

Amanda Cremon, vd på Datafångst, var på plats på Logistik & Transport i Göteborg och berättade om den nya huvudägaren och om projekten i det egna företaget.  Belgiska Zetes Group är en viktig europeisk aktör när det gäller system som bygger på auto-id-lösningar.

Företaget har 1100 anställda i över 20 länder och omsätter motsvarande 2,5 miljarder kronor. Zetes har kompetens när det gäller exempelvis röststyrning, rfid och mobilitet.

– De har lösningar som vi själva har saknat tidigare, konstaterade Amanda Cremon.

– Vi genomförde affären under våren, det gick ganska fort undan. Första kontakten med dem var en överenskommelse om samarbete på servicesidan, sa hon.

Datafångst, som grundades för 20 år, sedan ägdes tidigare av tre delägare, bland dem Amanda Cremon. Företaget har ett tiotal anställda och omsätter närmare 30 miljoner kronor. Datafångst är inriktat på system och förbrukningsmaterial för auto-id.

Tillverkande industri står för mer än halva omsättningen för Datafångst, där är det särskilt livsmedelsföretag som väger tungt. En annan stor sektor är transport- och logistikbranscherna.

Mats Udikas

Publicerad onsdag, 15 november 2017 18:09

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland