L

Ett fjärde fartyg sätts in på Karlskrona-Gdynia

När Gute sätts i trafik ökar antalet avgångar till Gdynia till 44 stycken i veckan.
När Gute sätts i trafik ökar antalet avgångar till Gdynia till 44 stycken i veckan.

Efter sommaren kommer ett fjärde fartyg tas i trafik mellan Karlskrona och Gdynia. Det är Gute som kommer att gå i trafik på linjen från slutet av augusti.

Under 2016 ökade antalet lastbilar på linjen starkt. Hittills i år har de första fem månaderna pekat åt samma håll.

– Trafiken mellan Polen och Sverige är en viktig del i infrastrukturen mellan Centraleuropa och Skandinavien och strategiskt viktig för Stena Line, säger Marek Kiersnowski, chef för trafiken mellan Gdynia och Karlskrona. Under de senaste åren har vi sett en mycket positiv volymutveckling både när det gäller frakt och passagerare och det tror vi kommer att fortsätta.

Fartyget som sätts in är Gute som är tidsbefraktad från Gotlandsbolaget och kommer att komplettera Stena Vision, Stena Spirit och Stena Baltica med fokus på Stena Lines’ fraktverksamhet. Gute innebär ytterligare 8 turer per vecka och har en fraktkapacitet på 865 längdmeter. Gutes överfartstid är 14 timmar.

För att kunna säkerställa ytterligare kapacitet för fraktkunderna under högsäsong utökas turlistan med ytterligare fyra turer från slutet av juni till slutet av augusti. Därefter kommer antalet avgångar per vecka öka från 36 under våren till 40 under sommaren och 44 efter introduktionen av Gute, meddelar Stena Line.

Publicerad torsdag, 15 juni 2017 09:33

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland