L

Intersport tar hem logistiken och flyttar in i Rustas tidigare lager

Intersport tar hem logistiken och flyttar in i Rustas tidigare lager

Intersport flyttar sitt centrallager och e-handelslager till Nässjö och investerar i en automatiserad lageranläggning, en Autostore anläggning från Element Logic. Satsningen väntas skapa omkring 40 nya jobb.

Intersports nuvarande e-handelslager i Taberg samt centrallagret i Landvetter flyttas till en 24 400 kvadratmeter stor anläggning i Nässjö, ägt av Catena Fastigheter och där Rusta tidigare huserat. Därmed blir Intersport granne med Postnords terminal och Nässjö kombiterminal.

Kundernas växande krav på flexibla och korta leveranstider har motiverat Intersport Sverige till att satsa på en ny automatiserad lagerlösning. Samtidigt lämnar företaget sin nuvarande tredjeparts-logistiklösning hos Schenker.

Att ta hem logistiken i egen regi är ett strategiskt vägval och ett stort steg, förklarar Pontus Petersson, chef för Intersports projektkontor, men inte något helt nytt historiskt för sportkedjan som funnits sedan 60-talet:

– Vi är väldigt ödmjuka inför den utmaning vi står inför. Samtidigt tror vi att om vi får det att fungera i egen regi kommer Intersportandan att finnas i alla led i verksamheten och den fördelen överväger. Vi ser logistiken som en kärnprocess inom retail.

– Vi väljer samtidigt att investera i en automationsanläggning för att möjliggöra snabba leveranser på kundens villkor där Autostore har visat sig vara rätt för oss utifrån flera perspektiv, säger Pontus Petersson vidare.

Leverantör av Autostore till det nya centrallagret blir Element Logic som påbörjar installationen under juni.

Intersport räknar med att etableringen kommer att skapa drygt 40 nya arbetstillfällen i Nässjö. De åtta berörda anställda i Taberg har accepterat att följa med till Nässjö, där verksamheten beräknas starta efter sommaren.

– Nässjö är intressant för oss av flera anledningar. Dels det geografiska läget, men även ortens starka kopplingar till järnvägen som möjliggör miljövänliga transporter, vilket ligger helt i vår strategi, säger Pontus Petersson.

Publicerad onsdag, 14 juni 2017 17:41

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland