L

Orio fortsätter öka på konsumentprodukter

Orios lager är automatiserat med bland lådlager och transportbanor.
Orios lager är automatiserat med bland lådlager och transportbanor.
(Bild: Mats Udikas)

Tredjepartlogistikern Orio Logistics i Nyköping,med ursprung i Saab, har fått ytterligare en kund på konsumentvarusidan. Det är Sjö & Hav, specialiserat på hygienprodukter för friluftsliv.

Orio Logistics får nu ta hand om lagerhållning och distribution av Sjö & Havs miljöanpassade mygg- och fästingmedel, tvål, schampo och diskmedel för användning i saltvatten.

Logistikpartnerskapet med Sjö & Hav är resultatet av en satsning på att bredda Orio Logistics från företagets ursprung – reservdelar till bilindustrin. Företaget var ursprungligen en del av Saab-koncernen och bytte 2013 namn från Saab Automobile Parts till Orio.

– Tyngdpunkten ligger fortfarande på reservdelar till Saab och Opel, men vår strategi idag att jobba mot alla tänkbara segment, säger Martin Lennbom, affärsområdesansvarig på Orio Logistics.

Sjö & Hav har hundratals återförsäljare i hela Skandinavien. Några av de största är ICA Maxi, Apoteket, Lloyds Apotek och Addnature. Men det behöver inte vara de största kunderna för att Orio ska se ett intresse, fortsätter Martin Lennbom.

–Vi arbetar gärna med medelstora och mindre företag som har behov av olika logistiktjänster, säger han.

Orio har även Eberspächer som logistikkund för att hantera pressverktyg och liknande.

– Vi jobbar även med säsongsprodukter från Lidl sedan drygt ett år tillbaka, säger Martin Lennbom vidare.

– Vi hjälper dem hantera distributionen utifrån Lidls centrallager i Rosersberg där de samordnar med kolonialvaror och övriga produkter.

Orio har på senare tid fått förfrågningar från olika livsmedelsproducenter, Annas Pepparkakor i Tyresö var en av dem. Det utlöste att få lokalerna godkända för lagring av livsmedel för förvaring av produkterna i lokalerna. Annas Pepparkakor säljer sina pepparkakor i ett tjugotal länder.

– Vi fick även en förfrågan från ett stort internationellt modeföretag i vintras, säger Martin Lennbom. Det visar att vi börjat resan med att förändra Orios profil.

Orios logistikcenter strax utanför Nyköping på 73 000 kvadratmeter och omkring 200 anställda är anpassat för att hantera bland annat e-handel, returer, livsmedel och farligt gods. Dagligen expedieras upp till 30 000 order och ett femtiotal långtradare avgår med gods.

Mats Thorén

Publicerad torsdag, 08 juni 2017 10:58

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland