DHL överlåter tullverksamheten till Gerlach

En rad förändringar gör att DHL nu lämnar över sin tullverksamhet i Sverige till en specialiserad tullaktör.
En rad förändringar gör att DHL nu lämnar över sin tullverksamhet i Sverige till en specialiserad tullaktör.
(Bild: Tullverket)

Nya och strängare säkerhetsregler för tull och internationell handel gör att DHL Freight Sverige överlåter sin tullverksamhet till Gerlach Sweden.

DHL Freight Sverige har genom åren erbjudit ett stort utbud av tulltjänster. Nya och strängare regler ställer nu ökade krav på specifikt formade tulltjänster, skriver DHL i ett pressmeddelande.

Gerlachs samlade paneuropeiska tullnätverk är den största fristående tullverksamheten i Europa, nu med en egen legal enhet i Sverige som verkar från Malmö, Stockholm och Jönköping. I Europa har man nu 70 kontor i 12 länder och sammanlagt 500 tullexperter. Gerlach har AEO-tillstånd (godkänd ekonomisk aktör) i alla sina nätverksländer, vilket förkortar tullprocesserna och  ses som ett bevis på kvalitet och säkerhet.

Gerlach är specialiserat på tulltjänster och kan även erbjuda konsulttjänster kring tull och moms för att hjälpa företag med implementering och anpassning till EU:s nya tullagstiftning, Union Customs Code (UCC), som trädde i kraft i maj 2016.

DHL ingår i Deutsche Post DHL. År 2016 omsatte koncernen mer än 57 miljarder euro.

Publicerad torsdag, 08 juni 2017 10:18

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

24 okt
Sthlm E-pack & Logistics
Filmstaden Sergel, Stockholm
25 okt
25 okt
Tapa-konferens
London, Storbritannien
29 okt
ITS World Congress
Palais des Congrès, Montreal, Kanada
07 nov
Logistik & Transport
Svenska mässan