L

DHL överlåter tullverksamheten till Gerlach

En rad förändringar gör att DHL nu lämnar över sin tullverksamhet i Sverige till en specialiserad tullaktör.
En rad förändringar gör att DHL nu lämnar över sin tullverksamhet i Sverige till en specialiserad tullaktör.
(Bild: Tullverket)

Nya och strängare säkerhetsregler för tull och internationell handel gör att DHL Freight Sverige överlåter sin tullverksamhet till Gerlach Sweden.

DHL Freight Sverige har genom åren erbjudit ett stort utbud av tulltjänster. Nya och strängare regler ställer nu ökade krav på specifikt formade tulltjänster, skriver DHL i ett pressmeddelande.

Gerlachs samlade paneuropeiska tullnätverk är den största fristående tullverksamheten i Europa, nu med en egen legal enhet i Sverige som verkar från Malmö, Stockholm och Jönköping. I Europa har man nu 70 kontor i 12 länder och sammanlagt 500 tullexperter. Gerlach har AEO-tillstånd (godkänd ekonomisk aktör) i alla sina nätverksländer, vilket förkortar tullprocesserna och  ses som ett bevis på kvalitet och säkerhet.

Gerlach är specialiserat på tulltjänster och kan även erbjuda konsulttjänster kring tull och moms för att hjälpa företag med implementering och anpassning till EU:s nya tullagstiftning, Union Customs Code (UCC), som trädde i kraft i maj 2016.

DHL ingår i Deutsche Post DHL. År 2016 omsatte koncernen mer än 57 miljarder euro.

Publicerad torsdag, 08 juni 2017 10:18

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland