L

Zalando kortar leveranstiderna med nytt lager i Stockholm

Den nya distributionscentralen kortar leveranstiderna till de nordiska länderna. Bilden är från Zalandos anläggning i Erfurt, Tyskland.
Den nya distributionscentralen kortar leveranstiderna till de nordiska länderna. Bilden är från Zalandos anläggning i Erfurt, Tyskland.
(Bild: Zalando)

Tyska e-handelsjätten Zalando etablerar en nordisk distributionscentral i Brunna norr om Stockholm. Den nya distributionscentralen kommer att starta verksamheten senare i år.

Etableringen gör det möjligt att korta leveranstiderna betydligt i de nordiska länderna uppger Zalando i sitt pressmeddelande. Företaget kommer att kunna göra försändelser till kunder i de nordiska huvudstäderna över natten. I Stockholm finns det möjlighet att leverera samma dag.

Pilotverksamheten och de första provleveranserna startar senare under året. Under 2018 inleds verksamheten i full skala. Zalando har tecknat ett långt avtal med NREP Logicenters om att hyra 30 000 kvm för det nya distributionscentrumet i Brunna i Upplands-Bro.

Ett par hundra personer kommer att arbeta på distributionscentralen som kommer att drivas av en tredjepartslogistiker.  

Publicerad onsdag, 31 maj 2017 22:58

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland