L

Thor Shipping breddar sig med fler utomeuropeiska destinationer

Efter köpet av Navilog kommer Thor Shipping att omsätta 350 miljoner kronor. Vd är Eric Hjalmarsson.
Efter köpet av Navilog kommer Thor Shipping att omsätta 350 miljoner kronor. Vd är Eric Hjalmarsson.
(Bild: Sveriges Skeppsmäklareförening)

Thor Shipping, som utför sjö- och landtransporter från Mälardalen-Stockholm, har förvärvat Navilog Transport AB i Upplands-Väsby.

Navilog blir därmed ett helägt dotterbolag i Thor-koncernen som totalt kommer att omsätta cirka 350 miljoner kronor och sysselsätta 58 personer vid sina enheter i Sverige och England. Bolagen kommer att erbjuda transporter via väg, järnväg och sjö till hela världen, med speciell inriktning på Europa, Asien, Afrika och Mellanöstern.

I samband med flytten och utbyggnaden av Stockholms hamnar, som väntas färdigställas 2020, kommer in- och utflödet av gods till Stockholm öka avsevärt och ge större möjligheter till effektiva transportlösningar för industrin i hela Mellansverige. Det medför ökat behov av kompetens och kapacitet inom komplicerad spedition, skriver Thor Shipping i ett pressmeddelande.

– Vi ser stora möjligheter framöver med utbyggnaden av Stockholms hamnar och tillsammans med den positiva utveckling som även Mälarhamnar har, ser vi en starkt ökad potential de närmaste åren, säger Eric Hjalmarsson, vd Thor Shipping. Med Navilogs kunnande på landtransporter stärker vi både vår kompetens och kapacitet inom framförallt komplex spedition för att möta denna tillväxt.

Thor Shippings fokus på industrikunders sjöfrakter från Mälardalen till i första hand Europa kompletteras av Navilogs helhetslösningar för landbaserade frakter inrikes såväl till mer utmanande destinationer i Afrika, Asien och Mellanöstern.

Tjänsterna kommer att kvarstå och drivas under samma varumärken som tidigare, men bolagen kommer redan nu att erbjuda varandras produkter och tjänster till respektive kundbas.

Navilog har genom ett dotterbolag agenturen för en tågoperatör mellan Kina och Europa, vilket kompletterar sjöfrakterna med nya möjligheter.  Det råder idag en kapacitetsbrist på sjöfrakter mellan Asien och Europa, och att då ha tillgång till snabba, effektiva järnvägslösningar som komplement, är mycket värdefullt för våra kunder och passar dessutom bra in med vår miljöprofil, meddelar Thor Shipping.

Publicerad onsdag, 31 maj 2017 17:52

Relaterade artiklar

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland