L

DNV gör det enklare att bunkra gas

Klassningsföretaget DNV hjäper fartygsägare att komma i kontakt med LNG-leverantörer.
Klassningsföretaget DNV hjäper fartygsägare att komma i kontakt med LNG-leverantörer.
(Bild: LNG-export)

Klassningsföretaget DNV GL lanserar LNG Fuel Finder - ett nytt redskap på affärsportalen LNGi.

LNG Fuel Finder låter redare och charterföretag anmäla sitt intresse av att använda flytande naturgas (LNG, Liquified Natural Gas) som bränsle och komma i direkt kontakt med LNG-leverantörer.

Det kan vara svårt att få tag på information om var och hur man får tag på det miljövänliga bränslet och det skapar i sin tur svårigheter för LNG-leverantörerna att samla ihop tillräckligt med efterfrågan för att motivera de investeringar i bunkringsfaciliteter som först måste göras i hamnarna.

Denna osäkerhet är en hög tröskel att komma över för nya leverantörer på marknaden, konstaterar DNV GL i ett pressmeddelande. Tanken är nu att LNG Fuel Finder ska hjälpa de båda parterna att komma närmare varandra, skeppsägarna och bränsleleverantörerna.

Den nya tjänsten borde bli särskilt viktig för redare som planerar att bygga nya fartyg och som innan de fattar beslut om bränsletyp på ett enkelt sätt kan få tillgängligheten till LNG bekräftad och styrkt genom direkt kontakt med leverantörerna.

DNV GLs LNGi-portal lanserades 2016 för att hjälpa sjöfarten med information om det senaste inom LNG-sektorn.

Publicerad onsdag, 31 maj 2017 17:18

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland