Logistic Contractor bygger nytt åt Seafrigo

Så här kommer dennya logistikanläggningen ska se ut när den står klar i början av 2018.
Så här kommer dennya logistikanläggningen ska se ut när den står klar i början av 2018.
(Bild: Logistic Contractor)

Franska Seafrigo arbetar med tempererad livsmedelslogistik och satsar på en ny anläggning i Helsingborg som ska stå klar nästa år. Verksamheten väntas ge 30–40 nya jobb.

Logistic Contractor bygger den nya logistikanläggningen på 13 000 kvadratmeter som får tre olika zoner för att hantera kyl-, frys- och temperaturkänsliga kolonialvaror.

Seafrigo Nordic har tecknat ett 15-årigt hyresavtal.

Seafrigo tog sitt första steg in på den nordiska marknaden 2016 genom dotterbolaget Seafrigo Nordic AB. Kunderna finns både bland livsmedelsproducenter och grossister.

– Ett typiskt varuflöde i vår verksamhet är en utländsk producent som säljer till någon av de stora dagligvarugrossisterna, som Ica, Coop, Dagab eller Bergendahls, säger Peter Jönsson, vd i Seafrigo till 8till5. Men Seafrigo vill gärna ta hand om större del av värdekedjan och stå för mer av flödet från producent till slutkund.

– E-handeln står fortfarande för en låg andel av livsmedelsförsäljningen, men tillväxten är enorm och det händer saker i stort sett varje dag, tillägger Peter Jönsson.

Seafrigo är ett privatägt företag grundat i Le Havre 1976 för export av fransk mat och nu har kontor och lager i många hamnar. Huvuddelen av verksamheten är sjö- och flygfrakt samt tempererad lagring och hantering.

Publicerad onsdag, 24 maj 2017 11:13

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

24 okt
Sthlm E-pack & Logistics
Filmstaden Sergel, Stockholm
25 okt
25 okt
Tapa-konferens
London, Storbritannien
29 okt
ITS World Congress
Palais des Congrès, Montreal, Kanada
07 nov
Logistik & Transport
Svenska mässan