Robotar och människor packar tillsammans hos DHL

DHL:s nya samarbetande robotar ska bland annat användas för att användas vid säsongstoppar.
DHL:s nya samarbetande robotar ska bland annat användas för att användas vid säsongstoppar.
(Bild: DHL)

DHL har skaffat fyra så kallade samarbetande robotar av märket Sawyer för plock och pack i Storbritannien.

Köpet av de fyra robotarna är första steget i ett robotiseringsprogram som DHL planerat änge och som omfattar investeringar på omkring 12 miljarder kr under kommande tolvmånadersperiod.

De fyra Sawyer-robotarna har under tester lyckats bra med att packa djurmat, godsaker, aerosolflaskor och läskedrycker. DHL uppger att särskild vikt lagts vid säkerheten för personalen. Robotarna stannar automatiskt om de råkar nudda något oväntat. Det betyder att människor kan vistas och arbeta betydligt närmare robotarna utan att riskera att bli knockade.

– Våra kunder som säljer konsumentprodukter lever med kraftiga svängningar i efterfrågan eftersom konsumenternas preferenser förändras snabbt, säger Simon Woodward, chef inom DHLs Co-Packing and Production Logistics.

– Ökningen av e-handeln har skapat en stark uppgång i antalet leveranser i vårt nätverk och flexibiliteten i Sawyers robotar gör att vi kan svara snabbt på förändrade behov och fylla luckor där vi har brist på anställd personal.

I Storbritannien hanterar DHL över 50 miljoner lådor per år i sina 19 anläggningar för tredjepartslogistik över hela öriket. DHL räknar med att kunna flytta de nyinköpta robotarna mellan olika anläggningar för att möta säsongsvariationer. 

Publicerad tisdag, 23 maj 2017 17:23

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

24 okt
Sthlm E-pack & Logistics
Filmstaden Sergel, Stockholm
25 okt
25 okt
Tapa-konferens
London, Storbritannien
29 okt
ITS World Congress
Palais des Congrès, Montreal, Kanada
07 nov
Logistik & Transport
Svenska mässan