L

25 procent mer last på nya SCA-tåget

Lars Nolander, logistikchef på SCA Skog var på plats i München för att inspektera den nya vagnen för rundvirke.
Lars Nolander, logistikchef på SCA Skog var på plats i München för att inspektera den nya vagnen för rundvirke.
(Bild: Mats Udikas)

SCA Skog börjar använda en ny järnvägsvagn som lastar 25 procent mer rundvirke än tidigare. Den första serietillverkade vagnen överlämnades av tillverkaren Innofreight till SCA:s tågoperatör Hector Rail vid en ceremoni under mässan Transport Logistic i München.

SCA Skogs logistikchef Lars Nolander var på plats i München och inspekterade den nya virkesvagnen. Under de kommande åren ska 144 timmervagnar av den nya modellen börja användas i SCA Skogs transportnät

Det är en 26,7 meter lång vagn med åtta axlar som är delad på mitten med en kortkoppling. Den rymmer fyra timmertravar med ett tvärsnitt på 3,6 x 3,5 meter. Det gör att det möjligt att lasta 2500 kubikmeter på ett tåg med 22 vagnar, vilket är 25 procent mer än tidigare.

– Lastbilarna blir allt större och kan ta mer gods. Det är viktigt att järnvägen blir effektivare och kan ta tillbaka en del av de volymer som vi tappat till andra transportsätt, sa den österrikiska tillverkaren Innofreights vd Peter Wanek-Pusset under överlämningsceremonin.

De nya vagnarna är byggda på en standardplattform från Innofreight som kan användas för många olika typer av vagnar. Plattformen anpassas sedan med olika slags påbyggnader. Det är ungefär som på samma sätt som lastbilsbranschen arbetar.

Hector Rail, som drar SCA Skogs virkeståg hyr vagnarna av Innofreight. Tyska VTG som är ett av de största tåglogistikföretagen i Europa är också inblandade i affären, som finansiärer till Innofreight.

– Det är satsningen på den nya massafabriken i Östrand som gör att vi behöver öka virkesflödena och göra upphämtningsområdena större, säger SCA Skogs logistikchef Lars Nolander.

– Tågtransporter kommer att svara för en stor del av de ökade trafikvolymerna. Vi kommer att öka transportvolymen av virke som körs med tåg från 2 miljoner kubikmeter idag till 3,5 miljoner kubikmeter 2019. Det är därför vi behöver de nya vagnarna.

Diskussionerna om en ny vagn för rundtimmer har funnits under flera år. Några nyckelpersonerna i projektet är Bertil Leijding, vd på Innofreights skandinaviska dotterbolag och Martin Grönqvist representant på Hector Rail. Båda deltog också i överlämningsceremonin. 

Mats Udikas

Publicerad måndag, 15 maj 2017 11:59

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland